Οδηγίες για τροχαίο ατύχημα στο εξωτερικό

Οδηγίες για τροχαίο ατύχημα στο εξωτερικό
 Τις βασικές οδηγίες για την περίπτωση εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα στο εξωτερικό, πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί πριν ξεκινήσουν για οποιαδήποτε προορισμό εκτός Ελλάδος με το αυτοκίνητό τους, προκειμένου την ώρα της ζημιάς να είναι ενημερωμένοι και να διασφαλίσουν ότι θα αποζημιωθούν.

 

 

Σύμφωνα με το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης σε περίπτωση που υπάρξει σύγκρουση με άλλο όχημα στο εξωτερικό τα βήματα που ακολουθούνται είναι τα εξής:

 

• Επικοινωνία με το Γραφείο Διεθνους Ασφάλισης της αλλοδαπής χώρας για περαιτέρω οδηγίες. Στο πίσω μέρος της Πράσινης Κάρτας, αναγράφονται όλα τα στοιχεία των Γραφείων Διεθνούς Ασφάλισης των χωρών που μετέχουν στο Σύστημα.

 

• Σε περίπτωση υπαιτιότητας για το ατύχημα, πρέπει να ενημερωθεί ο άλλος οδηγό με αντίγραφο της πράσινης κάρτας ή του ασφαλιστήριου συμβολαίου, και ταυτόχρονα ο οδηγός του οχήματος με ελληνικές πινακίδες να επικοινωνήσει με την ασφαλιστική εταιρία ή με το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης της χώρας που έγινε το ατύχημα.

 

• Σε περίπτωση που δεν υπάρχει υπαιτιότητα πρέπει να υπάρξει πλήρης καταγραφή των στοιχείων ασφαλιστικής κάλυψης του ξένου οχήματος και ο οδηγός του να κάνει δήλωση στην ασφαλιστική του εταιρία

 

• Σε περίπτωση που δεν υπάρχει υπαιτιότητα για το ατύχημα και έχει συμβεί σε χώρα της ΕΕ, η αποζημίωση μπορεί να διεκδικηθεί και από την Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες για αυτό θα βρείτε είτε στο Επικουρικό Κεφάλαιο της Ελλάδας, όπου λειτουργεί το Κέντρο Πληροφοριών με τους αντιπροσώπους ζημιών των ασφαλιστικών εταιριών κρατών-μελών της Ε.Ε. είτε στο Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης (Οργανισμός Αποζημίωσης), στην περίπτωση που η αλλοδαπή εταιρία δεν έχει διορίσει αντιπρόσωπο στην Ελλάδα.Οι αντιπρόσωποι ζημιών 4ης Οδηγίας των αλλοδαπών ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Πληροφοριών. εδώ

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

eXTReMe Tracker